Antigone 2030 – Himmerlands Teater
 • Dato
  29/03/22
 • Tid
  19.30
 • Sted
  Himmerlands Teater
 • BILLETPRISER:
  NORMALPRIS 195,-
  TEATERKORTBILLET 125,-
  UNGE/STUDERENDE 125,-
  GRUPPEBILLET (MIN. 8 BILLETTER) 150,-
 • Varighed
  1 time 15 min. - uden pause

Antigone 2030

GÆSTESPIL

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder Antigone, anklaget for at gå imod sin kommende svigerfar Kong Kreons jordiske love. Alle hendes handlinger har været affødt af hendes stærke moralske kodeks. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert, og kan Antigone forvente en retfærdig dom for sin brøde?

Med Sofokles’ 2500 år gamle tragedie som forlæg tager Teatergrad publikum med ind i en nær fremtid, hvor intet er som det plejer. Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet. I centrum af denne nye virkelighed forsøger Antigone at navigere imellem samfundets nye normer og sin egen moralske overbevisning.

Vi lægger ansvaret for Antigones skæbne i jeres hænder. Retssagen føres med kong Kreon som den dømmende myndighed flankeret af publikum som nævninge. Sagens kendsgerninger lægges frit frem for tilhørerne, og Antigones skæbne er først forseglet i det øjeblik, retssagen er ovre og dommen fældet. Intet er givet på forhånd.

MEDVIRKENDE
Ulver Skuli Abildgaard, Lucia Vinde Dirchsen
og Rolf Hansen

KUNSTNERISK HOLD
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Bearbejdelse: Andreas Garfield
Scenograf: Lea Burrows
Komponist: Marie Louise Von Bülow
Producent: Christine Worre Kann